Uurtarief / Vaste Prijzen

De advocaat en zijn uurtarief

Afhankelijk van de inhoud van de zaak en van uw wensen als cliënt, wordt bekeken welke advocaat of jurist qua kennis en ervaring het best passend is en daarmee welk uurtarief van toepassing is. Bij De Vries Zantman Advocaten lopen de uurtarieven uiteen vanaf € 95,= per uur ex. btw. Nadat de advocaat kennis heeft genomen van de zaak en van uw situatie, kan in sommige gevallen alsnog een vaste prijs worden afgesproken, of een afwijkend uurtarief. Bespreek dit met onze advocaat.

Uurtarief

 HBO-jurist Euro 95,=
 Advocaat (junior medewerker) Euro 120,=
 Advocaat Euro 170,=
 Advocaat (senior medewerker) Vanaf Euro 195,=
 Fiscalist Vanaf Euro 195,=

Bovenstaande tarieven zijn exclusief BTW. Na afloop van het kennismakingsgesprek bespreken wij met elkaar welk uurtarief in uw zaak gehanteerd wordt.

Begroting

Wij maken voor aanvang van onze werkzaamheden een inschatting van de tijdsbesteding en van de kosten. Onze advocaat zal de zaak niet starten voordat u tevreden bent met deze schatting. De tijdsbesteding is afhankelijk van het type zaak. Gaat het om een advies? Is er sprake van een procedure of niet? Is de zaak complex? Ook de ervaring van de advocaat speelt een rol bij het begroten van de tijdsbesteding en van de kosten.

De advocaat zal u altijd vooraf informeren over eventuele extra kosten, wat ze inhouden en wanneer ze verschuldigd zijn. Denk daarbij aan mogelijke griffierechten, rapporten van deskundigen of belastingen. Dus, wat er ook gebeurt, u heeft achteraf geen ongewenste verrassingen.

Maatwerk

Complexe zaken, zaken die onder meer een hoge mate van fiscale kennis vragen, en zaken met een belang van Euro 100.000,- of meer vergen maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan ingewikkelde kwesties zoals: een bedrijfsoverdracht, een echt- of boedelscheiding (w.o. een erfenis) met een eigen bedrijf, onroerend goed in het buitenland, bestuurdersaansprakelijkheid, complexe fiscale procedures, etc.. De hier genoemde vaste uurtarieven zijn in die gevallen niet van toepassing. Wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor uw zaak. Op deze manier weet u vooraf waar u aan toe bent wat betreft de kosten.

Uurtarief / Vaste Prijzen

De Vries Zantman Advocaten biedt u – naast de mogelijkheid van het gebruikelijke uurtarief – te kiezen voor een vaste prijsafspraak, voor de gehele behandeling van uw zaak, of per deelopdracht in uw zaak. Wij declareren per 4 weken. U houdt dan steeds het overzicht en komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie ontvangen?

Ons telefoonnummer: 010 – 4420888 of 0180 – 516911
E-mail: info@advocateninfo.nl