Bel ons: 010 - 442 08 88 | of | 0180 - 51 69 11 info@advocateninfo.nl

Mr. R.H. de Vries

Mr. R.H. (Ronald) de Vries, advocaat, fiscalist en senior partner

Opleiding:
  • Privaatrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht, en bedrijfseconomie, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Fiscaal recht, Universiteit Tilburg
Werkervaring:

Na zijn afstuderen is mr. De Vries als fiscaal jurist 5 jaar werkzaam geweest bij een internationaal belastingadviesbureau in Rotterdam. Sinds 1985 is hij als advocaat werkzaam. Mr. De Vries is mede-oprichter van het kantoor De Vries Zantman Advocaten.

Als advocaat met specialistische kennis van het fiscaal recht behandelt mr. De Vries in zijn praktijk civiele zaken met fiscale aspecten. Zowel voor particulieren als voor bedrijven (van klein tot groot). Ondernemers raadplegen hem onder meer bij het opzetten van een ondernemingsstructuur ( B.V., vof, maatschap, etc.), een bedrijfsoverdracht, bestuurders-aansprakelijkheid, etc. Volgens mr. De Vries “heeft het geen zin de zaak juridisch goed te regelen als het fiscaal niet klopt. Je kan er dan maar beter niet aan beginnen”. Mr. De Vries geeft leiding aan de MKB legal desk van De Vries Zantman Advocaten.

Zijn bedrijfseconomische kennis maakt het mr. De Vries mogelijk jaarstukken van bedrijven eenvoudig te lezen en te doorgronden. Wat is het bedrijf werkelijk waard, wat is de feitelijke jaarwinst, wat is het inkomen van de ondernemer. Om die reden doen particulieren en ondernemers vaak een beroep op hem als de waarde van een bedrijf, of het inkomen van de ondernemer in het geding is. Onder meer in een echtscheiding of een boedelscheiding, waaronder de afwikkeling van een erfenis, en alimentatiekwesties.

Als fiscaal advocaat met veel proceservaring vertegenwoordigt mr. De Vries ondernemers, waaronder cliënten van accountantskantoren, en particulieren in complexe fiscale procedures, veelal vanaf de bezwaarfase bij de belastingdienst tot aan de Hoge Raad.

Daarnaast heeft mr. De Vries specialistische kennis op het gebied van het vastgoedrecht en het contractenrecht. Zo trad hij op verzoek van een grote gemeente in gerechtelijke procedures baanbrekend op tegen malafide vastgoedhandelaren. Omtrent de Rotterdamse aanpak zijn diverse artikelen in het AD verschenen. De beslissing van de Hoge Raad – na raadpleging van het Europese Hof – in de zaak Ajax/Reule behoort inmiddels tot de verplichte studiestof op iedere rechtenfaculteit.

In elke zaak vindt mr. De Vries op creatieve wijze – samen met zijn cliënt – de maatwerkoplossing waarnaar zijn cliënt op zoek is. De intellectuele uitdaging om een oplossing te vinden voor een juridisch vraagstuk, en het hartelijke persoonlijk contact met cliënten, is wat mr. De Vries in zijn vak boeit.

De praktijkvoering kan worden getypeerd door een no-nonsense aanpak. Met een enkele brief en een enkel gesprek moet het voldoende duidelijk zijn of de zaak met of zonder procedure moet worden opgelost. Snel en slagvaardig handelen, zonder verdere franje is kenmerkend voor de praktijk van mr. De Vries.

Mr. De Vries is (ere)lid van diverse verenigingen en netwerken voor ondernemers.

CONTACTGEGEVENS Mr. R. H. de Vries

tel. 010 – 442 08 88

e-mail: rhdevries@advocateninfo.nl