Wat kan ik doen als mijn werkgever mij geen loon betaalt?

Gepubliceerd door Advocaat op

Betalingsmoment loon

Uw werkgever is verplicht loon aan u te betalen als u voor hem heeft gewerkt. In uw arbeidsovereenkomst is opgenomen wanneer uw werkgever uw loon uiterlijk aan u moet betalen. In de meeste gevallen betaalt uw werkgever uw salaris per maand of per vier weken. Is in uw arbeidsovereenkomst hierover niets opgenomen? Dan is waarschijnlijk in uw collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) opgenomen wanneer de werkgever uiterlijk uw salaris aan u moet betalen.

Geen loon ontvangen

Soms komt het voor dat uw werkgever uw loon niet (tijdig) aan u betaalt. Ons advies is om dan direct contact met uw werkgever op te nemen en hem te vragen naar de reden waarom hij geen loon aan u betaalt. Indien uw werkgever u geen reden geeft en blijft weigeren om uw salaris aan u te betalen, dan kan u uw werkgever een (aangetekende) brief of mail sturen.

Brief en wettelijke verhoging

In uw brief of mail vraagt u uw werkgever om alsnog uw salaris aan u te betalen binnen 07 dagen na de datum van uw brief. Daarbij kan u vermelden dat u recht heeft op een wettelijke verhoging over uw loon zolang uw werkgever uw loon niet aan u betaalt. U heeft vanaf de 4e werkdag na de dag waarop uw werkgever uw salaris uiterlijk aan u had moeten betalen recht op een wettelijke verhoging. Vanaf de 4e tot de 8ste werkdag is dit 5% per dag. Daarna is dit 1% per werkdag met een maximum van 50% over uw salaris.

Betaalt de werkgever uw loon alsnog niet?

Als de werkgever, ondanks uw aangetekende brief of mail, uw salaris niet aan u betaalt, dan kan u een kort geding procedure bij de rechtbank starten. U vraagt de rechtbank dan uw werkgever te verplichten uw loon aan u te betalen.

Advies?

Betaalt uw werkgever u geen loon? Wilt u een kort geding procedure tegen uw werkgever starten? De gespecialiseerde advocaten arbeidsrecht en juristen van de Vries Zantman Advocaten voorzien u graag van advies en staan u – zo nodig – bij in een kort geding procedure.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kan u deze vrijblijvend stellen via onze website www.advocateninfo.nl/contact. Wilt u liever bellen? Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 010 – 4420888 voor een gratis overleg. U staat er dan niet-langer alleen voor.

geen-loon werkgever salaris loonvordering advocateninfo.nl