Verplicht vakantiedagen opnemen tijdens de coronacrisis?

Gepubliceerd door admin op

Door het coronavirus heeft uw werkgever misschien geen of minder werk voor u. Uw werkgever moet zijn bedrijf wegens de coronacrisis misschien zelfs wel tijdelijk sluiten. Uw werkgever heeft u daarom verplicht om tijdens de coronacrisis uw vakantiedagen op te nemen. Maar kan uw werkgever dat wel doen?

Verplicht opnemen

Uw werkgever mag u niet verplichten om tijdens de coronacrisis uw vakantiedagen op te nemen. Tijdens de coronacrisis moet uw werkgever uw salaris doorbetalen. Het gebrek aan werk tijdens de coronacrisis komt namelijk als ondernemer voor zijn risico.

Dit is mogelijk anders als u al vakantie had aangevraagd en is goedgekeurd. Hierover hebben wij al eerder een artikel geschreven en dat is hier te vinden.

ADV-uren

Uw werkgever kan u mogelijk wel verplichten om uw ADV-uren op te nemen tijdens de coronacrisis. Kijk in uw arbeidsovereenkomst en/of cao wat hierover is afgesproken.

Advies?

Twijfelt u of uw werkgever u kan verplichten uw ADV-uren op te nemen? Wilt u advies van een deskundig en gespecialiseerd advocaat arbeidsrecht? De gespecialiseerde advocaten en juristen van de Vries Zantman Advocaten voorzien u graag van advies en staan u – zo nodig – bij in een gerechtelijke procedure.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kan u deze vrijblijvend stellen via onze website www.advocateninfo.nl/contact. Wilt u liever bellen? Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 010 – 4420888.