Heeft u recht op een urgentieverklaring?

Gepubliceerd door admin op

Woont u in Capelle a/d IJssel of (regio) Rotterdam en heeft u snel een andere huurwoning nodig? Dan heeft u misschien recht op urgentie (urgentieverklaring)!

Iedereen kan zonder zijn of haar schuld in een noodsituatie terecht komen, waardoor een verhuizing naar een (andere) huurwoning noodzakelijk is. Urgentie is er voor die noodgevallen. Als u urgentie krijgt, dan wordt u met spoed aan een (andere) huurwoning geholpen en bent u dus niet afhankelijk van een lange wachtlijst.

U heeft recht op urgentie als:

  • U ziek bent en uw woning hierdoor ongeschikt is geworden voor bewoning;
  • Uw woning onbewoonbaar is geworden, bijvoorbeeld omdat uw woning volgens uw gemeente onveilig is;
  • U als gevolg van een echtscheiding uw huur of hypotheek niet meer kan betalen;
  • U slachtoffer bent van huiselijk geweld en/of bedreiging;
  • U wegens huiselijk geweld in de tijdelijke opvang (een blijf van mijn lijf huis) terecht bent gekomen en wilt uitstromen naar een huurwoning;
  • U vanuit een hulpverleningsinstelling (bijvoorbeeld het Leger des Heils) wilt doorstromen naar een huurwoning;
  • U mantelzorger bent of mantelzorg ontvangt en u daarom moet verhuizen.

Advies?

Twijfelt u of recht heeft op urgentie? Wilt u advies van een deskundig en gespecialiseerd advocaat? De gespecialiseerde woonrecht advocaten en juristen van de Vries Zantman Advocaten voorzien u graag van advies en staan u zo nodig bij in een bezwaar – of gerechtelijke procedure.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kan u deze vrijblijvend stellen via onze Facebookpagina of via onze website www.advocateninfo.nl/contact. Wilt u liever bellen? Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 010-4420888.

Categorie├źn: Huur