Reorganisaties in cateringbranche

Gepubliceerd door Advocaat op

Halverwege juli 2020 heeft CNV Vakmensen aangegeven dat zij een vloedgolf aan ontslagen verwachten door middel van reorganisaties in de cateringbranche (bron: CNV Vakmensen). CNV Vakmensen geeft aan dat zij er rekening mee houden dat er minimaal 3.500 banen zullen verdwijnen. Momenteel zijn de onderhandelaars van CNV Vakmensen al betrokken bij zeven (grote) reorganisaties in de cateringbranche. Zo ook bij reorganisaties van Sodexo Nederland, Albron en Hutten Catering.

Bent u een van de werknemers die ontslagen wordt? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Uw werkgever moet namelijk een aantal wettelijke eisen met betrekking tot het aangezegde ontslag volgen. Zo moet hij onder meer rekening houden met de voor u geldende opzegtermijn en een aan u te betalen (hoge) transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst

Verder is het van belang dat gemaakte afspraken tussen u en uw werkgever met betrekking tot het ontslag in een vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Een vaststellingsovereenkomst is een contract tussen u en uw werkgever en wordt opgesteld om in de toekomst onduidelijkheid en conflicten te voorkomen over de reden van het ontslag en de voorwaarden waaronder het ontslag door u is geaccepteerd. Deze voorwaarden gaan over de opzegtermijn, loondoorbetaling tot einde contract, uitbetaling vakantiedagen en vakantiegeld, transitievergoeding/beëindigingsvergoeding, concurrentiebeding en relatiebeding, etc. De vaststellingsovereenkomst zal u bij de aanvraag van een WW-uitkering ook aan het UWV moeten laten zien. Het UWV kijkt kritisch naar de inhoud van de vaststellingsovereenkomst tussen u en uw werkgever. Als de vaststellingsovereenkomst niet volledig is opgesteld, kan uw aanvraag voor een WW-uitkering worden afgewezen.

Gratis juridisch advies

De gespecialiseerde en ervaren arbeidsrecht advocaten van De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel geven u gratis juridisch advies over uw ontslag en de controle van de vaststellingsovereenkomst. De mogelijkheid van gratis advies leggen wij u graag in een persoonlijk gesprek uit. De Vries Zantman Advocaten kunnen u voorzien van goed advies en zorgen ervoor dat uw werkgever u op de juiste manier ontslaat, mocht het tot een ontslag komen. Daarnaast kunnen wij u – zo nodig – bijstaan in een gerechtelijke procedure en bij de aanvraag van uw WW-uitkering.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, dan kunt u deze vrijblijvend stellen via het contactformulier op onze website (www.advocateninfo.nl/contact). Wilt u liever bellen? Dan kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 010 – 4420888. U staat er dan niet langer alleen voor.

ontslagen cateringbranche gratis juridisch advies