Scheepsbouwer IHC ontslaat werknemers

Gepubliceerd door admin op

Vanaf dinsdag 27 september 2022 gaat scheepsbouwer IHC de komende maanden 251 medewerkers ontslaan (bron: Alblasserdamsnieuws). In Nederland gaat het om 192 arbeidsplaatsen. (bron: AD.nl).

De scheepswerf IHC in Krimpen a/d IJssel wordt voorlopig (grotendeels) gesloten en de centrale locatie wordt Kinderdijk. De komende maanden wordt uitgezocht en duidelijk wie wordt ontslagen, dat zal zowel in Krimpen als in Kinderdijk zijn. Voordat er gedwongen ontslagen zijn, wordt eerst nog onderzocht wie vrijwillig wil vertrekken.

Bent u een van de werknemers van IHC die ontslagen wordt? Of wordt aan u als werknemer van IHC gevraagd vrijwillig ontslag te nemen? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Uw werkgever moet namelijk een aantal wettelijke eisen met betrekking tot het aangezegde ontslag volgen. Zo moet hij onder meer rekening houden met de voor u geldende opzegtermijn en een aan u te betalen (hoge) transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst IHC

Verder is het van belang dat gemaakte afspraken tussen u en IHC met betrekking tot het ontslag in een vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Een vaststellingsovereenkomst is een contract tussen u en IHC en wordt opgesteld om in de toekomst onduidelijkheid en conflicten te voorkomen over de reden van het ontslag en de voorwaarden waaronder het ontslag door u is geaccepteerd. Deze voorwaarden gaan over de opzegtermijn, loondoorbetaling tot einde contract, uitbetaling vakantiedagen en vakantiegeld, transitievergoeding/beëindigingsvergoeding, concurrentiebeding en relatiebeding, etc. De vaststellingsovereenkomst zal u bij de aanvraag van een WW-uitkering ook aan het UWV moeten laten zien. Het UWV kijkt kritisch naar de inhoud van de vaststellingsovereenkomst tussen u en IHC. Als de vaststellingsovereenkomst niet volledig is opgesteld, kan uw aanvraag voor een WW-uitkering worden afgewezen.

Gratis juridisch advies

De gespecialiseerde en ervaren arbeidsrecht advocaten van De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel geven u gratis juridisch advies over uw ontslag en de controle van de vaststellingsovereenkomst. De mogelijkheid van gratis advies leggen wij u graag in een persoonlijk gesprek uit. De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel kunnen u voorzien van goed advies en zorgen ervoor dat uw werkgever u op de juiste manier ontslaat, mocht het tot een ontslag komen. Daarnaast kunnen wij u – zo nodig – bijstaan in een gerechtelijke procedure en bij de aanvraag van uw WW-uitkering.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, dan kunt u deze vrijblijvend stellen via het contactformulier op onze website (www.advocateninfo.nl/contact). Wilt u liever bellen? Dan kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 010 – 4420888. U staat er dan niet langer alleen voor.