Jumbo Supermarkten ontslaat werknemers

Gepubliceerd door Advocaat op

Jumbo Supermarkten is flink aan het reorganiseren. Daardoor zullen honderden medewerkers hun huidige baan kwijtraken (bron: RTL Nieuws). In de nieuwe winkelorganisatie vervallen de functies afdelingschef en eerste medewerker. Wel komen er nieuwe functies binnen het bedrijf. Of er evenveel nieuwe functies bijkomen als er vervallen is op dit moment nog niet bekend. De maatregelen gelden alleen voor de eigen winkels van Jumbo en niet voor de franchisers.

Bent u een van de werknemers van Jumbo Supermarkten die ontslagen wordt? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Uw werkgever moet namelijk een aantal wettelijke eisen met betrekking tot het aangezegde ontslag volgen. Zo moet hij onder meer rekening houden met de voor u geldende opzegtermijn en een aan u te betalen (hoge) transitievergoeding.

Vaststellingsovereenkomst

Verder is het van belang dat gemaakte afspraken tussen u en Jumbo Supermarkten met betrekking tot het ontslag in een vaststellingsovereenkomst worden opgenomen. Een vaststellingsovereenkomst is een contract tussen u en Jumbo Supermarkten en wordt opgesteld om in de toekomst onduidelijkheid en conflicten te voorkomen over de reden van het ontslag en de voorwaarden waaronder het ontslag door u is geaccepteerd. Deze voorwaarden gaan over de opzegtermijn, loondoorbetaling tot einde contract, uitbetaling vakantiedagen en vakantiegeld, transitievergoeding/beëindigingsvergoeding, concurrentiebeding en relatiebeding, etc. De vaststellingsovereenkomst zal u bij de aanvraag van een WW-uitkering ook aan het UWV moeten laten zien. Het UWV kijkt kritisch naar de inhoud van de vaststellingsovereenkomst tussen u en Jumbo Supermarkten. Als de vaststellingsovereenkomst niet volledig is opgesteld, kan uw aanvraag voor een WW-uitkering worden afgewezen.

Gratis juridisch advies

De gespecialiseerde en ervaren arbeidsrecht advocaten van De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel geven u gratis juridisch advies over uw ontslag en de controle van de vaststellingsovereenkomst. De mogelijkheid van gratis advies leggen wij u graag in een persoonlijk gesprek uit. De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel kunnen u voorzien van goed advies en zorgen ervoor dat uw werkgever u op de juiste manier ontslaat, mocht het tot een ontslag komen. Daarnaast kunnen wij u – zo nodig – bijstaan in een gerechtelijke procedure en bij de aanvraag van uw WW-uitkering.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, dan kunt u deze vrijblijvend stellen via het contactformulier op onze website (www.advocateninfo.nl/contact). Wilt u liever bellen? Dan kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 010 – 4420888. U staat er dan niet langer alleen voor.

jumbo ontslag transitievergoeding vaststellingsovereenkomst gratis juridisch advies