Inloggen vóór de start van je dienst is werktijd

Gepubliceerd door admin op

Werkt u als telefonist(e) in een callcenter, bijvoorbeeld bij Teleperformance, en moet u van uw werkgever tien minuten (of nog eerder) voor de start van uw dienst alvast aanwezig zijn, werkzaamheden verrichten, zoals inloggen in het belsysteem? Dan geldt deze inlogtijd als werktijd en heeft u over die tijd recht op loon. Dat heeft de kantonrechter in Den Haag onlangs bepaald.

Is inlogtijd werktijd?

De werknemer is telefonist bij Teleperformance. Zijn beldienst begint iedere werkdag om 09.00 uur. Van Teleperformance moet de werknemer echter iedere werkdag om 08.50 uur aanwezig zijn en alvast inloggen in het belsysteem, zodat hij exact om 09.00 uur met zijn beldienst kan starten. Volgens de werknemer geldt deze inlogtijd als werktijd en heeft hij over die tijd recht op loon. Volgens Teleperformance bestaat er geen recht op loon voor de werknemer. De inlogtijd is volgens Teleperformance namelijk geen werktijd.

Volgens de rechter is inlogtijd werktijd

De kantonrechter geeft de werknemer gelijk. Volgens de kantonrechter is de inlogtijd werktijd en dient Teleperformance hierover loon aan de werknemer te betalen. Benieuwd naar de volledige uitspraak? Die vindt u hier (rechtspraak.nl) ECLI:NL:RBDHA:2021:16078.

Advies over werktijd?

Twijfelt u of er in uw situatie sprake is van werktijd waarover uw werkgever loon verschuldigd is? Wilt u advies van een deskundig en gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat. De gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten en juristen van De Vries Zantman Advocaten in Capelle aan den IJssel voorzien u graag van advies en staan u – zo nodig – bij in een procedure bij de kantonrechter.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen wanneer er sprake is van werktijd en of u recht heeft op loon? Of heeft u andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht? Neem dan contact met ons op. De Vries Zantman Advocaten heeft zeer deskundige advocaten, gespecialiseerd in het arbeidsrecht. U kunt ons bereiken door te bellen met telefoonnummer 010-4420888. U kan ook het contactformulier invullen, dan nemen wij (op werkdagen) binnen 24 uur contact met u op. U staat er dan niet langer alleen voor.