Kinderalimentatie 2021 gaat 3% omhoog

Gepubliceerd door Advocaat op

U heeft met uw ex-partner kinderen. U heeft dan waarschijnlijk afspraken gemaakt over de kinderalimentatie of is de kinderalimentatie in een beschikking van de rechtbank opgenomen.

Jullie zijn verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. Deze verantwoordelijkheid geldt totdat jullie kind 21 jaar is en behoefte heeft aan een kinderalimentatie.

Indexering kinderalimentatie

Ieder jaar wordt het bedrag voor de kinderalimentatie geïndexeerd. Dit betekent dat het bedrag wordt aangepast. Hoeveel het bedrag wordt aangepast, hangt af van de jaarlijkse stijging of daling van lonen in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent dit cijfer. Dit doet hij op basis van de salarisontwikkeling in het bedrijfsleven, de overheid en in andere sectoren. De Minister voor Rechtsbescherming maakt elk jaar de hoogte van de indexering bekend. Hij doet dit twee maanden voor het einde van het aflopende jaar. Voor 2021 gaat het om een stijging van drie procent (3%).

Berekenen kinderalimentatie

De indexering van het bedrag gaat niet automatisch. U moet deze zelf berekenen en aanpassen. Een handige tool om de hoogte van de nieuwe kinderalimentatie te berekenen, staat op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO). De verhoging van 3% gaat in per 1 januari 2021. Betaalt u de kinderalimentatie, zorg dan dat u het bedrag tijdig aanpast. Zo betaalt u per 1 januari 2021 het juiste bedrag. Ontvangt u de kinderalimentatie, dan kunt u uw ex-partner op de hoogte brengen van het indexpercentage.

 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over de indexering van kinderalimentatie? Of heeft u andere vragen over (kinder)alimentatie? Neem dan contact met ons op. Wij bij De Vries Zantman Advocaten hebben zeer deskundige advocaten, gespecialiseerd in het familierecht. U kunt ons bereiken door te bellen met telefoonnummer 010-4420888. Of vul ons contactformulier in. U staat er dan niet-langer alleen voor.kinderalimentatie geld alimentatie omhoog stijging advocateninfo.nl